Предимства

image3

Здраве

Здравословното хранене не зависи само от това какво ядете и какво пиете, но зависи и от това в каква опаковка купувате и притопляте продуктите. Многобройни проучвания препоръчват използването на стъклени опаковки. Стъклото е естествен материал, който е химически стабилен и непропусклив. Благодарение на тези уникални свойства стъклото осигурява най-доброто и здравословно съхранение на храна и напитки.

Чисто и естествено

На стъклото не са му необходими други слоеве или съставки, за да защитава храните и напитките, да запазва вкуса, или да запазва газировката на напитките. Не съдържа бисфенол А (химично вещество, което е подобно на естрогена), или редица вредни вещества, които пък съдържат други опаковъчни материали. Стъклото е изцяло 100% стъкло.

Стъклото предпазва съвършено

Стъклото предпазва най-добре храната и напитките, доброто запазва отвътре и елименира лошото отвън. Стъкленият амбалаж запазва витамините, предпазва оригиналния вкус, свежест и прясното състояние на храните. Той действа като естествена бариера срещу бактериите и предотвратява развалянето на съдържанието, дължащо се на температурни промени. Зеленото и кафявото стъкло предпазва и от ултравиолетовите лъчи.
Стъклото е безопасен и подходящ материал за употреба в микровълнова фурна, лесно се почиства и стерилизира. Стъклото има всички тези качества, просто защото то не рефлектира върху храните и напитките, а ги защитава и не ги променя.